Vegan burger 1920x580

Meatfree monday - men hvilken dag er det?

Har du ofte tenkt på å utfordre ditt vegetariske middagsrepertoar, men ikke hatt tid? For å gjøre noe positivt og motiverende i denne vanskelige tiden, tenkte vi å gi deg et aldri så lite dytt bak. Hjemmekontor og mangel på helgeplaner kan gjøre selv den mest strukturerte forvirret angående hvilken dag det er. Men nå som det allerede er slik kanskje «meatfree monday» kan være hvilken som helst dag i uka? Mere tid kan bety flere gode matopplevelser og nye kjøttfrie favoritter.

Og det trenger ikke være så vanskelig heller.

Burger er skikkelig digg å lage uten kjøtt! Både Hälsans Kök «incredible burger» og Beyond Burger fra «Beyond Meat» er helt utrolige. Kombiner med varmt burgerbrød, masse oppskårne grønnsaker og ulike dressinger.

Taco er en klassiker uten kjøtt, dersom du er villig til å variere! Lag en deilig mangosalsa med chili og honning, stek svarte bønner i krydder og salsa, dip chips i guacamole og.. Hva med å bytte ut lefsene med pitabrød for en liten endring?

Pasta er enkelt og undervurdert. Vegetarboller fra Hoff med hvitløk er kjempegode i klassisk spaghettisaus. Italiensk tagliatelle med parmesan er luksus i hverdagen. Eller hva med thainudler med knasende grønnsaker og peanøtter? Yummy!

Søk på oppskrifter hos dyktige matbloggere, følg vegetariske matkontoer på Instagram, spør vennene dine om deres favorittretter og KOS deg med å teste noe nytt!

Godt i magen og godt for planeten <3