- Startside
- Nyheter på Oslo City
- GOOD TO KNOW, MED TOO GOOD TO GO
GOOD TO KNOW, MED TOO GOOD TO GO
Visste du at en gjennomsnittlig avokado reiser 11.000 km før den ender opp i matbutikken din? Eller at det er mer enn 10 epler i en flaske med eplejuice? Nå kan du lære mer om matsvinn! Bli med på vår morsomme skattejakt på Oslo City, der du kan lære hvordan du blir en helt innen matsvinn!
Fra 23 september til 13 oktober kan du begi det ut på en spennende reise gjennom Oslo City sammen med hele familien! Finn de 10 bokstavene som er skrevet på skattejaktpostene rundt omkring på senteret og avslør det magiske ordet! 🍎🥕🌽
Kan du heller ikke vente med å komme i gang?
Er du like ivrig som oss med å komme i gang? Da har vi noen fantastiske mat-hacks som du kan prøve hjemme!
Brokkoli-hack
Vi vet at brokkolistilken ikke er alles favoritt, og at den ofte blir kastet. Men visste du at du faktisk helt enkelt kan bruke den til å lage en deilig snack?
1. Ta brokkolistilken og skjær den opp i tynne stenger
2. Ha din favoritt-dipp i en skål
3. Nyt en deilig brokkolisnack – helt uten matsvinn!
Oppbevarings-hack
Korrekt oppbevaring av frukt og grønnsaker er hemmeligheten bak å holde frukt og grønt lengre holdbart. Her er 3 enkle tips til å få mest mulig ut av din frukt og grønt:
1. Salat: Legg et stykke med kjøkkenpapir i posen med salaten! Kjøkkenpapiret vil suge opp all fuktighet og hjelpe til med å holde salaten frisk og sprø!
2. Bananer: Pakk inn toppen av bananene dine i papir laget av bivoks, aluminiumsfolie eller matpapir. Når toppen av bananene er utsatt for frisk luft, modner de raskere. Ved å pakke de inn, holder de seg lenger!
3. Kirsebær: Hvis du sprer kirsebærene dine ut og oppbevarer de i ett lag i kjøleskapet, i stedet for å holde de samlet, holder de seg friske mye lenger!
Hold det kaldt – Hold det friskt
Hvis du oppbevarer frukt og grønt i kjøleskapet, kan du forlenge både levetid og friskhet! Men visste du at det meste av frukt og grønnsaker kan holde seg friskt i enda lenger tid hvis du fryser det? Vi har testet det for deg, og her kan du se hvor lenge hvor lenge du kan oppbevare maten din i fryseren:
Bær, bananer og epler: 9-12 måneder
Squash, brokkoli og blomkål: 8-12 måneder
Grønnsakssuppe: 2-3 måneder
Visste du at å redusere matsvinn er den enkleste handlingen du kan gjøre for å bidra til å håndtere klimaendringer? For mer informasjon, klikk her: tgtg.to/tgtg-claims
Last ned To Good to Go appen og kom i gang med å redde mat med det samme!
Vi drømmer om en planet uten matsvinn. Hver eneste dag blir mat fra dine favorittrestauranter, matbutikker, kaféer og butikker kastet, fordi det ikke blir solgt i tide. Too Good To Go appen gjør det enkelt å gjøre en forskjell. Her kan du bestille poser med matoverraskelser til overraskende lave priser, og redde mat fra å bli kastet. Vil du også være med å gjøre en forskjell og redde mat fra butikkene på Oslo City, eller mange andre stedet i landet? Last ned To Good To Go appen nå!