Stylistenes beste tips

Stylistenes beste tips

Vil du vite hemmeligheten bak et perfekt antrekk, eller ønsker du tips til en dag med shopping uten unødvendige spontankjøp? Vi har samlet 8 smarte tips fra stylister fra hele verden. Enjoy!

Balansert
En kjent regel sier at om du har en tettsittende passform på buksen, jeansen eller skjørtet, kan du kjøre på med enda mer volum på plagget over. Og det stemmer faktisk! Det gir et mer balansert og gjennomtenkt uttrykk.

Finn den beste passformen til deg
Kler du best bukser med høy midje? Eller passer lav midje bedre til deg? Kanskje er det vide plagg som passer perfekt til deg? Eller er det kanskje mer tettsittende klær? Finn den passformen som kler akkurat deg best, og sats på den! Det kan høres litt kjedelig ut, men det kommer faktisk til å spare deg for både tid og penger. Ved å følge dette rådet, kan du unngå både feilkjøp og bortkastet tid med tvil foran speilet.

Forbered deg til prøverommet
Med mindre du er ekspert på shopping, så vil et besøk til prøverommet være nødvendig før eller siden. For å gjøre opplevelsen så behagelig som mulig, finnes det et par ting du kan tenke på: Sørg for å være uthvilt, mett og tålmodig! Det kan nemlig ta litt tid å finne riktige størrelser og plagg. Få hjelp av personalet i butikken, de kan ofte tilby gode råd når det gjelder både størrelser og farger. Og du, ikke glem å ta på deg passende undertøy når du skal prøve klær, det kan ofte være avgjørende for hvordan et plagg ser ut på deg.

Mønstermix
Det kan være lekkert å bruke mer en ett mønster samtidig – prikker med blomster, striper med ruter – det er egentlig bare din egen fantasi som setter grensene. Men erfarne stylister anbefaler sjeldent at du kombinerer mer enn to mønster samtidig.

Varme eller kalde farger?
Hvorfor føler du at du kler du noen farger, mens du ikke kler andre farger i det hele tatt? Det avhenger av din hudtone. Har du en kald hudtone, kler du farger som svart, blått, grått og sølv. Har du derimot en varm hudtone, bør du satse på gult, brunt, rødt, grønt og gylne farger. Et tips for å avgjøre om din hudtone er varm eller kald, er å se nærmere på blodårene på håndleddene dine (i dagslys). Drar de mer mot en grønn farge har du en varm hudtone. Er de blå/grå/lilla, så har du kalde hudtoner.

Tre jakker som basis
Lenge leve basisgarderoben! Inkluder også yttertøy i din basisgarderobe. Et godt råd er å ha tre typer jakker: en blazer med fin passform, en skinnjakke og en tidløs kåpe. Har du alle tre i skapet, kan du enkelt variere mellom disse avhengig av anledning og din stil generelt.

La en venn ta en titt i skapet ditt
Synes du det er vanskelig å sette sammen og matche de plaggene du allerede har? Et tips er å invitere moteinteresserte venner hjem til deg, og la de ta en titt i garderoben din. Iblant trenger man kun et par nye øyne for å se hvordan dine plagg kan settes sammen på ulike måter, hvilke det er på tide å kvitte seg med, og kanskje om du behøver å komplementere garderoben med noen nye klær eller accessoirer.

Når alt annet feiler – ha et perfekt outfit klart
Er du allerede stresset når du skal gjøre deg klar til jobb, og i tillegg finner du ikke noe å ha på deg? Eller er du invitert på fest og har vanskeligheter med å finne det perfekte antrekket i garderoben? Sørg for å ha komplette antrekk klare for ulike anledninger, som du vet at alltid fungerer og som du føler deg vel i. Men stopp ikke ved plaggene – planlegg også hvilke accessoirer som passer best til antrekket, samt hvilke sko og ytterplagg du skal bruke. Det er gull verdt for de dagene der du mangler inspirasjon!