Ferieartikkel cover 1920x580 px

Vær vågal på storbyferie

Ferien din er rett rundt hjørnet. Nå gjenstår det bare å pakke kofferten! Men hva skal du egentlig ha med deg til storbyen og hva kan du legge igjen hjemme? Vi har samlet noen geniale pakketips du må vite om før du setter i gang. 

Å pakke smart handler om mer enn å få plass til mest mulig klær i en koffert. Skal du på en kortere reise kan det være lurt å velge liten bagasje! Uansett om du skal pakke stort eller lite er hovedmålet å ha med seg det nødvendige, men unngå det overflødige. Vi har spurt Kristine fra Urban Pioneers om fashion-ekspertråd:

«Tør å bruke farger når du reiser. Skal man være litt vågal, er det nettopp på storbyferien! Tynne fargerike bluser og kjoler tar ikke så mye plass. Velg ut noen basisplagg i nøytral farge som kan kombineres med de fargerike nøkkelplaggene.

En svart blazer og en fin veske kan brukes til alle antrekk, dagtid og kveldstid. Komfort er det viktigste, velg gode sko og klær i materialer som puster (det kan bli varmt!). Pakk kun ett par sko til dagtid og ett par sko til kveldstid. Slik har du en smart reisegarderobe med elementer som er enkle å kombinere om hverandre.»Når du har valgt ut årets smarte reisegarderobe er det på tide å pakke kofferten.

Stryk eller steam klærne dine før du pakker dem. Rull plaggene istedenfor å brette dem, da holder de seg nærmest krøllefrie. Heng gjerne opp plaggene som lett krøller seg med en gang du kommer frem. En annen fordel med å rulle klærne istedenfor å brette dem? De tar mindre plass i kofferten.Disse smarte pakkekubene fra Cubus og er et must for god orden. Bruk én kube per type plagg. Kjoler i en kube, topper i en kube og undertøy i en annen. Siden pakkekubene er gjennomsiktige får du full oversikt uten å rote rundt i kofferten.

Kubene kommer i ulike størrelser, disse og annet smart pakke-gear finner du på Cubus på Oslo City. Kofferten vi har brukt er utrolig lett og fin, den er fra Morris.Tre tips fra apoteket!

Før du setter deg på flyet eller toget vil Philippe fra Vitus Apotek minne deg på de tre viktigste produktene å ha med hjemmefra.1. Husk alltid gnagsårplaster på reiser hvor du skal gå mye rundt. Det er bedre å plastre før skaden har skjedd, enn når det allerede gjør skikkelig vondt!

2. Antibac i liten størrelse bør alltid være med i veska.

3. Marerittet på ferie er å få skikkelig feriemage. Produktet Resorb hjelper deg dersom du blir matforgiftet, og er dessuten er god kamerat «dagen derpå»!God tur og nyt ferien din!