Friends-content 1920x580

Sosial nødhjelp for å holde squaden samlet!

Det er unntakstilstander og alle deltar i den nasjonale dugnaden. Likevel er det viktigere enn noensinne å holde motet oppe! Det er ikke like lett uten å kunne møte vennegjengen. Men kanskje avstanden kan være med å lage en minnebok fra da livet var uvirkelig? Det er noe å se på senere!

I både Snapchat og Messenger kan man videochatte en stor gjeng. Så disse kanalene er absolutt å foretrekke for å holde kontakten med en gruppe. Men istedenfor å sende flyktige bilder som blir borte når de er åpnet, hva med å sende bilder i gruppa som blir liggende?

Det er ikke alt man vil dele på feeden i sosiale medier. Men i en lukket gruppe med gjengen kan man oppfordre til å dele stort og smått, spesielt nå. Utfordringer, oppturer, nedturer, memes, screenshots, hva man spiser og hvilke rare ting man har gjort den dagen. Dette hjelper med å fylle opp den sosiale kvota man savner i en isolert hverdag. Og det er fint å se hva venner driver med!

Et annet tips er å sette opp ulike avtaler. Eksempelvis at flere spiser sammen over video, feirer den som har bursdag eller samles på lørdagskvelden for en felles videochat. Nå kan vi ikke ha fysiske fester. Men vi kan likevel henge sammen hver for oss!

Og når du setter igang med å lage grupper og sosiale hangouts på nett? Tenk deg gjerne om en ekstra gang og forsøk å invitere noen som ikke blir invitert like ofte. Dette er tiden for inkludering.

Følg med på rådene fra FHI om sosial avstand og ta vare på hverandre <3