Banner1

Seks grønne tips!

I gjennomsnitt har vi 359 plagg i klesskapet og kaster en tredjedel god mat vi kunne spist. Veien mot et grønnere skifte virker overveldende, men vi har samlet tipsene du kan ta i bruk for å selv være forskjellen du ønsker å se i verden! Små endringer får stor betydning når vi gjør dem sammen.
Ahmed er skredderen vår og forteller at mange ikke vet at det går an å reparere klærne istedenfor å kjøpe nye. Hos Ararat skredder i 3. etasje på Oslo City hjelper han deg med det meste. Det er lett å glemme at klær også kan syes om og legges både inn og ut. Det beste er å reparere klær som får en skade slik at de kan brukes videre!Kan man ha med egen emballasje på matbutikken? Ferskvaresjef Steffanie og Carl-Fredrik hos Meny sier ja! Tar du med egen matboks til ferskvaredisken vil de veie den for deg, slik at du ikke betaler for vekten av den. Deretter velger du hvor mye du ønsker av hver vare og betaler. Slik kan du lage en en plastfri middag uten unødvendige mengder rester.Kjøp kvalitet over kvantitet. Marie hos Message ber deg sjekke lappen på klærne! Velg genseren i ull fremfor materialer som raskt forfaller. Fine basisplagg du både kler og liker kan brukes mange ganger. Velg tidløse farger eller farger du ikke blir lei av. Unngå trender, men let etter «skatter».
Skoene dine har mye lengre levetid når du pleier dem. Katarina hos Grensen Eurosko på Oslo City sier du gjerne må komme innom med skoene dine, for konkrete råd om skopleie. Alle sko er avhengige av beskyttelse enten i form av impregneringsspray eller fett. Renser og pleier du skoene jevnlig har du tørre føtter og fine sko i lang tid fremover!Stojan er taco-sjef hos Los Tacos og sier «hvis du vet hvor mye du spiser, si gjerne ifra!». Vi må ikke glemme at det er mennesker som lager mat på spisestedene og det er unødvendig å lage en stor porsjon hvis halvparten går i søpla. Det er en god regel hjemme også. På slutten av dagen selges overskuddsmat hos Los Tacos og de andre spisestedene hos Oslo City billig i appen TooGoodToGo. Bli en matredder!Kan man handle miljøvennlig i kjedebutikker? Selv om det aldri vil være klimanøytralt å handle nytt kan du gjøre bevisste valg på shopping. Hos Kappahl finner du nå grønne tags på ulike plagg som forteller om forbedret produksjon. Her viser Anneli frem jeans og overdel laget i resirkulert tekstil. Slik kan du enkelt navigere i en litt grønnere retning.

Vi heier på deg! <3