Pridebanner2021_01

Kyss hvem du vil!

Kyss hvem du vil!

Nå er årets mest fargerike måned her, men hva vet du egentlig om Pride? Dette er 15. året Pride arrangeres i byen vår. Vi i Oslo City gleder oss til å feire kjærlighet og mangfold sammen med dere under årets mest inkluderende folkefest.Pride handler om at alle skal være stolte av sin seksuelle legning, at mangfold i seksuell legning og kjønnsidentitet skal sees på som noe positivt og at skeive ikke skal oppleve diskriminering. Markeringen skaper toleranse for medmenneskene vi har rundt oss og viser solidaritet.

Pride er både fest og protest. For selv om paraden i Oslo minner om et glitrende, magisk karneval, begynte Pride-bevegelsen som et blodig opprør. Homofili var straffbart på 60-tallet og diskrimineringen gjorde lukkede barer til et viktig fristed for store deler av LHBTQ+ miljøet.I New York var enhver form for «homofil atferd» forbudt og du kunne bli arrestert for å holde hender, kysse eller gå upassende kledd. Det var her baren Stonewall Inn ble stormet av politiet i 1969 og «the Stonewall riots» startet det vi idag kjenner som Pride-bevegelsen. Vi skylder de som kjempet å vite litt om historien (alt var ikke bedre før).

Det er mange modige sjeler verdt å google historien til. Eksempelvis drag-artist og aktivist Marsha P. Johnson og Brenda Howard, kjent som «The mother of Pride». Her i Norge har Kim Friele vært enormt viktig i kampen for homofiles rettigheter.Vi oppfordrer alle våre kunder uansett legning å flagge, bære en pin eller gå ekstra glitrende/fargerikt kledd under Pride-måneden for å vise at vi setter pris på mangfoldet. Skeive opplever fortsatt manglende aksept, kampen er ikke over.

Istedenfor å forsøke å selge deg noe: her er bilde av glade ansatte hos Oslo City som mener at kjærlighet er kjærlighet, uansett: