Plante hjemme Header

Lag din egen lille grønnsakshage hjemme

Om du må ha grønne fingre for å dyrke selv? Neida, dette fikser du. Her har du guiden til å dyrke grønnsaker og holde liv i friske urter hjemme. Enten om det er i i vinduskarmen, på balkongen eller hageflekken. Begynner du nå, har du grønnsaker hele sommeren.

 

 

Det første du trenger er et lite veksthus å så frø i. Clas Ohlson har to varianter; ett du kan bruke med vanlig jord og ett du kan bruke med tilhørende «planteplugger». En planteplugg er en tørr liten jord-plugg som passer perfekt i de små brettene i veksthuset. Pluggene er perfekt dersom du ønsker å så frø uten å søle jord i leiligheten! De er nemlig helt tørre frem til du vanner dem.

 

 

 

Ta deg en tur innom Clas Ohlson og Meny for å finne ut hvilke grønnsaker og urter som skal få gro i grønnsakshagen din. Jeg velger noen frø til veksthuset mitt fra Clas Ohlson, men planter også noen frø og cherrytomater direkte fra grønnsakene i grønnsakshylla på matbutikken.

 

 

Frøene legger du rett oppi plantepluggene eller jorden i brettet ditt. Det går også an å plante hele cherrytomater, og frø fra paprika eller chili. Det holder med 1-2 frø i hvert lille kammer! Pass på å vanne godt etter du har sådd. Jorden skal holdes fuktig, men ikke la det stå mye vann i bunnen.

 

 

 

La veksthuset stå et sted med mye lys! Trenger du litt ekstra så har Clas Ohlson nylig fått inn vekstlys, både små lamper og lyspærer. Etter et par uker bør frøene ha begynt å spire, slik som dette. La de stå lyst og hold jorden fuktig, til de har vokst seg for store for veksthuset.

 

 

 

Når plantene er for store for det lille veksthuset, kan de pottes om i hver sin litt større potte med jord. Sett dem et lyst sted for videre vekst. Ønsker du å flytte dem ut etter hvert, er det lurt å venne dem gradvis til uteluften, men vent til etter 17. mai når våren virkelig er her.

 

 

Handler du urtepotter fra Meny kan du holde liv i dem over en hel sesong med noen enkle triks. Pott dem gjerne om i en litt større potte med næringsrik jord. Sett dem i en lys vinduskarm eller ute om sommeren. Vekstlys innendørs fungerer også bra, denne fine lampen er fra Clas Ohlson!

 

 

Dette er alt du trenger å vite for å sette igang med prosjektet ditt! Sett gjerne i gang i mars eller april, og pass på å ikke sette noen planter utendørs før det er helt frostfritt. Får plantene dine nok lys og holdes fuktige, vil du ha huset fylt med grønne spirer om kort tid.

 

 

Veksthus, vekstlys, jord, planteplugger og frø finner du hos Clas Ohlson. Ferske urter og grønnsaker du kan gro videre, finner du på Meny. Lykke til! <3