Kalkun med tilbehør

Slik bruker du restene av julematen

Har du julemat til overs? Her får du noen gode tips til hvordan du kan bruke restene i smakfulle, nye retter.

I jula skal det gjerne bugne litt ekstra, både av julemat og juleglede. Det er fort gjort å kjøpe litt ekstra mat, og sannsynligheten for at det blir igjen rester er stor. Etter flere julemiddager på rad begynner man kanskje å bli litt lei av den litt tørre juleribba, eller den vasne kalkunen. Her får du tips til retter du kan lage til romjulsgjester som ønsker lunsj, middag og dessert. Vel bekomme!

Tapas er en sikker vinner

Har du litt rester igjen fra både det ene og det andre, er tapas midt i blinken. Frisk opp juleribba fra julaften ved å glasere den i en deilig glaze og sette den på spyd. Dette er enkelt og smakfullt for gjestene som får oppleve en helt ny versjon av den tradisjonsrike julematen. Tapas kan du lage av både pinnekjøttrester, ribbe og julepølse. Del opp i skiver og biter og server sammen med en deilig dressing eller saus.

Tapasrett

Tips: Vi anbefaler å teste ut en asiatiskinspirert glaze til ribba med soya, chili, ingefær og lime!

Pinnekjøtt-burger og ribbepizza

Pinnekjøtt smaker nydelig i en hjemmelaget burger med deilig tilbehør. Her kan man enkelt legge inn egne favorittingredienser, men vi anbefaler å teste med pepperglaze, rømmedressing og syltede grønnsaker – det smaker himmelsk sammen med det salte pinnekjøttet!

Frister det heller med en pizza kan du bruke både ribbe, pinnekjøtt, kalkun og pølse på – eller lage en smakfull kombinasjon. Tips: Lag pizza med creme fraîche, ruccola og tomater og topp med kjøtt etter eget ønske.

Salat

Cæsarsalat med kalkun eller pinjekjerner

Denne populære salaten kan være ekstra deilig i romjula etter noen heftige og fettrike julemiddager. Lag salaten akkurat som du pleier, men har du kalkunrester igjen fra julen smaker dette fantastisk sammen med bacon og parmesan. Ønsker du å lage salaten uten kjøtt er det enkelt å lage den vegetarisk. Tilsett pinjekjerner og hjemmelaget dressing for en nydelig opplevelse.

Pepperkaker med blåmuggost og rislapper

Begynner du å bli litt lei av pepperkakene og har fortsatt mange igjen? Server de sammen med blåmuggost, honning og nøtter så blir de garantert spist opp.

Mange lager ofte for mye risgrøt eller riskrem, og sliter med å få spist opp restene. Lag rislapper til ettermiddagskosen eller som smakfull turmat. Kombiner med litt rømme og syltetøy!