content 1920x580 active

Slik finner du de fineste turene i Oslomarka!

De fleste av oss trenger frisk luft i ansiktet i ny og ne for å holde energien oppe. En tur i skog og mark gjør godt for kropp og sjel! I disse tider er det ekstra viktig å holde avstand og ta hensyn til andre turgåere. Her er fem tips til en optimal og opplevelsesrik tur i Oslomarka. Og kanskje du finner ut at Sognsvann ikke er Oslos eneste destinasjon?

1. Last ned appen som heter UT.no, dette er turistforeningens egen tur app. Tillat appen å bruke plasseringen din og velg «i nærheten» eller huk av et utgangspunkt for turstart. Her vil du få en liste over fine turer i ditt nærområde sortert etter lengde og vanskelighetsgrad.

2. Pakk med deg nistemat. Både gårsdagens middagsrester, ostesmørbrød og oppkuttet frukt i en boks smaker ekstra godt når den nytes i naturen. Kreativitet i matveien gjør at vi kutter ned matsvinn. Husk vannflaske og noe varmt i termos!

3. Har du noensinne gått på tur grytidlig? Det er en helt egen magi ved å stå opp før alle andre og oppdage soloppgangen fra en høyde i naturen. Og skulle du være mere glad i spenning kan en fottur med hodelykt, refleks og stjerneklar himmel være eventyrlig!

4. Har du en hengekøye eller et reinsdyrskinn? Ta det med deg ut i skogen og tilbring tid med en bok, podcast eller en dagdrøm. Naturen har en bevist beroligende effekt på menneskesinnet. Så om du lider av høye skuldre kan dette være tingen.

5. Bruk huet og ta hensyn! Finn nye favoritter istedenfor å velge de mest populære destinasjonen. Hold avstand og gå ut av stien når du skal ha pause. Legg gjerne turen din til tidspunkter hvor løypene ikke er like folksomme!

Eventyr handler ikke nødvendigvis om å reise langt, men om å gjøre noe utenom det vanlige.