Festkledd mann

Festens best kledde

Med enkle grep unngår du de klassiske dressflausene og ender i stedet opp som tidenes hunk på årets julebord.

 

Unngå å stresse

 

Benytt førjulstiden til å sjekke tilstanden til dresser du allerede eier. Finnes det slitasje, eller bør den sendes til rens? Sørg for å ha den klar og ren i god tid før festlighetene starter. Det er ofte tidspress og stress som har skylden i et dårlig antrekk.

Årets trender: The devil is in the details

 

I år er det de små detaljene som gjelder. Våg å skille deg ut ved å velge hankies, slips eller sløyfer i en fresh farge eller med mønster. Mye av inntrykket kan også gjøres ved å velge noen sokker som skiller seg ut, men her er også farene mange. Ønsker du en litt annerledes og mer casual look, kan man velge en genser i stedet for skjorte til dressen.

Årets store trend er likevel ruter, og gjerne på hele dressen. Velg en lys eller en mørk look, og følg opp med basistilbehør i rolige farger.

Dette er dresstabbene du bør unngå:

 

Er man god på å se motekombinasjoner er det ofte enkelt å holde seg innenfor med de uskrevne dress-reglene, men pass på så du ikke havner i fellen. Disse flausene går igjen hvert eneste år, og gjør absolutt ikke antrekket spesielt minneverdig.

1. Skjorte utenfor buksa

 Skjorta skal ned i buksa slik at beltet er synlig.

2. For kort slips.

 Dette er en tabbe mange gjør, og som grunnet tidspress ikke alltid blir prioritert. Slipset skal rekke til midten av beltespennen når du står oppreist.

3. For stor eller for liten dress.

 En dress bør aldri være for stram, og heller ikke for stor. Da ender man opp med å bare se komisk ut.

4. Aldri nederste knapp.

Nederste knapp på dressjakka skal aldri kneppes igjen. Enkelt og greit!

5. Mismatch mellom sko og belte.

Fargen på skinnskoene og skinnbeltet skal matche hverandre. Går du for brunt belte, bør skoene også ha samme fargetone.