content 1920x580 historier

Bestemor, kan du fortelle meg om dette?

Den tiden vi er inne i kan føles både altoppslukende og endeløs. Derfor vil vi oppfordre deg til å gjøre et lite tankeeksperiment. Noen av våre kjære besteforeldre har opplevd andre verdenskrig. Den varte i hele 5 år! Fem år er lenge, mye mere enn vi klarer å sette oss inn i. Vi er noen uker inn i en verden som er snudd på hodet. Og selv om det er både uvirkelig og kjedelig, så er det ikke mulig å sammenligne det med hva de har opplevd. Dette kan hjelpe til med å gi oss perspektiv!

Kanskje er du så heldig å fortsatt ha en besteforelder, som opplevde krigen? Eller en forelder som kan huske noe fra barndommen? Det er en perfekt anledning til å gjøre en liten tidsreise over telefonen. Under krigen deltes det ut rasjoneringskort for både kjøtt, tekstil og skotøy. Selv om noen har hamstret både dopapir og hvetemel i Norge nå, er det heldigvis ikke fordi vi ikke har nok.

Det er ikke så ofte vi snakker med de gamle om fortiden, men med et helt liv levd hører det også med mange historier! Hva med å bruke denne tiden til å bli kjent med dem?

Det er også viktig å huske på at de som overlevde krigen, er de som står mest sårbare i den situasjonen vi er i nå. La oss ta vare på de eldre ved å slå av en prat på telefonen, være nysgjerrig på historiene, og holde oss mest mulig inne <3