Banner

Seks tips du må ha med deg på shopping!

Oppgradere høstgarderoben? Her er våre beste tips!

Høsten er her og mange får lyst på noe nytt og fint i garderoben. Butikkene bugner av myke skjerf, deilige høstfarger og fine jakker. Men hvordan vet du at plagget er i en kvalitet som varer, og hvordan unngå å kjøpe plagg som blir hengende ubrukt?

Vi tar en titt på fine plagg fra utvalgte butikker hos Oslo City og deler våre seks beste tips for å unngå bomkjøp. Både du og miljøet kommer best ut av en gjennomtenkt handel. 

Sjekk merkelappen og handle etter kvalitet

Vinteren er både kald og lang. Noe av det viktigste du går til innkjøp av er kåpe og strikkeplagg som inneholder en stor andel ull. Ikke bare investerer du i et tidløst plagg som holder deg god og varm, men et plagg som både vil holde fasongen og vare lenge.

Strikkegenseren fra Urban Pioneers i over 70% ull er et godt alternativ for den kommende mørketida. Materialer som ull, kasjmir og mohair er varmende naturmaterialer. Syntetiske stoffer som akryl og polyester har ikke samme varmeegenskaper, mister raskere fasong og har større risiko for å spre mikroplast.

God kvalitet trenger heller ikke koste skjorta. Se, prøv, kjenn og sjekk vaskelappen. Vær oppmerksom og gjør kupp i kjedebutikkene!

Kjøp brukt når det er er mulig

Det finnes mange fine bruktbutikker i byen vår. Men nå tilbyr også flere «vanlige» butikker gjenbruk, det heier vi på! Hos Morris på Oslo City kan du nå gjøre et skikkelig kupp på vintage og second hand-vesker. De står utstilt midt i butikken til veldig gode priser!

Dersom du har en veske liggende hjemme som du ikke bruker kan du levere denne inn til Morris og få rabatt på ditt neste kjøp. Slik får vesken din et helt nytt liv og vi som handler kan finne noe ekstra unikt og kult!

Velg klær du liker og som kler deg

Det er ikke feil å falle for trender, iblant dukker det opp en trend som er skikkelig «deg»! Men pass på å stille deg selv noen gode kontrollspørsmål før du spontant bestemmer deg for å dra kortet.

Er plagget godt å ha på? Sitter det fint på og er det rett størrelse? Passer fargen og stilen med plagg du har fra før? Kan det brukes i forskjellige sammenhenger?

Kan du svare ja på spørsmålene over er det stor sjanse for at plagget passer inn i garderoben din, kan styles på mange ulike måter og at du vil bruke det mye. Svarer du derimot nei, kan det være lurt å tenke seg om en ekstra gang.

3-REGELEN

Et veldig enkelt men effektivt triks å ta med seg inn i prøverommet.

Se for deg tre ulike antrekk du kan sette sammen hjemme med plagget du prøver. Du kan eventuelt se for deg tre brukssituasjoner. Dersom det er vanskelig å komme på tre måter å bruke plagget på, passer det kanskje ikke så godt inn i resten av garderoben?

Det sies at vi i gjennomsnitt bare bruker hvert femte plagg vi eier regelmessig. Tenk derfor igjennom hva du har fra før, hvilke type plagg du faktisk bruker og om det nye plagget passer inn klesskapet og hverdagen din. Er det enkelt å se for seg plagget i bruk er det større sjanse for at det blir en favoritt!

Denne kåpen fra VIC er i ull og i et klassisk design som kan brukes til mye.

Kjøp tilbehør i god kvalitet

Tilbehør kan løfte et helt antrekk! Denne vesken fra danske Adax finner du på Bagorama og er et eksempel på tilbehør i høy kvalitet som er tidløs men samtidig spesiell.

Piff opp antrekket med et kult belte, fine sko eller en stilig veske. Det er verdt å investere i færre men gode detaljer som understreker nettopp din stil.

Bruk skredderen og skomakeren

Sist men ikke minst! Det er lett å glemme at plagg både kan repareres og re-designes. Det meste kan ordnes raskt, profesjonelt og til en overkommelig pris. Vi har vår dyktige skredder Arrarat i fjerde etasje og skomaker i kjelleren.

En glidelås som må erstattes, såler som er slitte eller en bukse som er for lang? Ikke noe problem, ta med plagget og kom innom.Vi ønsker deg en deilig høst <3