Dette bør du tenke på når du skal kjøpe hodetelefoner

Nyheter17/10/2019

Ønsker du deg nye hodetelefoner, men er usikker på hvilken variant du bør gå for? Her får du gode tips til hva det er lurt å tenke på for å finne det produktet som passer best til ønsket bruk.

In-ear, on-ear og over-ear. Dette er navn på de ulike typene hodetelefonene som finnes. Hva du skal bruke de til er avgjørende for hvilken type du bør gå for. Er støyredusering viktig for deg? Er lydkvalitet det viktigste? Eller er det viktigste at det går an å trene med produktet? Her forklarer vi enkelt og greit hva de ulike modellene egner seg til:

In-ear-hodetelefoner

Disse variantene, som også kan kalles ørepropper, er de minste på markedet. De finnes i ulike prisklasser og er en allsidig variant som kan brukes til alt fra telefonsamtaler til trening. Noen kommer med ledning, mens det også finnes et stort utvalg av varianter med ledning mellom øreproppene eller helt uten ledning. Variantene uten ledning kobles enkelt til mobilen, PC-en eller nettbrettet via Bluetooth. Skal du bruke denne typen øreplugger til trening bør du gå for et par som sitter godt, gjerne uten ledning for å unngå at den er i veien underveis på trening. Sjekk også om modellen tåler svette dersom du skal bruke ørepluggene til trening med høy intensitet.

Bilde av hodetelefoner i ulike former og farger

Jays m-Seven True Wireless in-ear hodetelefoner fra Clas Ohlson, Sony øretelefoner MDR-XB50 in-ear hos Telenor, Sony H.ear On 2 Wireless Noise Canselling hodetelefoner around-ear hos Platekompaniet, Urbanista San Francisco Lucky Rainbow in-ear ørepropper fra Telia og Beats Solo3 trådløse hodetelefoner i gull fra Eplehuset.

On-ear-hodetelefoner

Med disse mellomstore og allsidige variantene blir ofte lydopplevelsen bedre, og modellen ligger tett utenpå øret. Selv om on-ear-modellene gir svært god lyd, kan du fremdeles høre lyder fra omverdenen. Disse variantene er et fint alternativ til trening fordi de sitter godt på, og samtidig blir de raskt en hverdagsfavoritt til bruk på bussen og/eller kontoret.

Around-ear-hodetelefoner

De større hodetelefonmodellene har ofte en funksjon for å redusere og stenge ute støy fra omgivelsene, såkalt «noise-cancelling». Denne funksjonen passer perfekt for reiser, til bruk i kontorlandskap, til gaming og til å høre på favorittmusikken. Komfort er viktig når du skal bruke hodetelefoner over lengre tid, så gå for noen som sitter godt. Modellene har isolerende ørekåper som går rundt øret. Disse variantene er ofte ikke egnet for trening da de er tyngre og litt for varme til bruk under aktivitet.

Av Oslo City

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10 - 22. Lørdag 10 - 20

Phone : +47 815 44 033
> Kontakt oss

Top