Dekket nyttårsbord

Slik styler du nyttårsbordet

Ønsker du inspirasjon til årets festbord? Her får du noen gode tips til fargevalg og pynt som gjør at nyttårsbordet skinner som aldri før!

Tiden er kommet for å pynte festbordet! Denne oppgaven løses alltid på forskjellige måter, og kan oppleves stressende spesielt dersom det er første gangen du skal arrangere nyttårsmiddagen. Eller så har du hatt ansvaret for dette i mange år, men tenker du trenger litt inspirasjon for å fornye deg litt. Vi gir deg våre beste tips til hvordan du enkelt kan få et gjennomgående fint bord, med det lille ekstra.

 

Start med et fargetema

For å gjøre det enkelt for deg selv er det lurt å starte med et fargetema. Ønsker du et glitrende bord i gull- eller sølvtema, eller er det en annen farge du heller vil ha som grunnfarge for pyntingen? Et tips er å bruke lilla, rødt eller svart, da dette går til det meste av dekorasjoner og er gjerne noe en har litt av fra før av.

Levende lys og servietter

Fortsett med å velge lys og servietter som passer til ditt valgte fargetema. Tenk gjerne litt over om du har noen fargedetaljer på serviset du har planer om å bruke til å dekke med. Er de helt hvite, er det bare å slå seg løs med fargene. Er det derimot en farget kant eller andre detaljer så kan det være smart å ta opp igjen fargen i andre detaljer på bordet som f.eks. lysene og serviettene.

Dekket nyttårsbord

Tørkede blomster og kvister

Veldig populært for sesongen er tørkede blomster. Har du noen du kunne tenke deg å bruke? Et tradisjonelt, men like vakkert tips er å bruke kvister med granbar. Det er helt gratis og lett tilgjengelig om du plukker selv i skogkanten. Alternativt kan du investere i kunstige kvister som du kan bruke igjen år etter år.

 

Figurer og glitter

Figurer er også en av sesongens trender. Tenk gjennom om du allerede har noen figurer i julepynten som kan brukes på bordet, eller om du har lyst på noen spesielle for nyttårsbordet. Bruk gjerne skinnende og glitrende figurer, eller kjør på med litt glitter og glam rundt om på bordet. På nyttårsaften skal også bordet få skinne litt ekstra!

Tips: Bruk gjerne julekuler som bordpynt. En kombinasjon av små og store julekuler dandert i grupper slår aldri feil.

Prikken over i´en

For å få prikken over i´en kan du pynte serviettene med bånd som du fester med en klype. Denne detaljen er etter manges mening helt overflødig og kanskje tidkrevende, men det gir en skikkelig fin touch på pyntingen. Det er det lille ekstra som gjør at bordet skiller seg ut!
Det som gjenstår for det perfekte nyttårsbordet da er mennesker du er glad i, og god mat. Vel bekomme, og godt nyttår!