Mann med skjegg.

Tipsene til et velstelt skjegg

Skjegg kommer i alle mulige varianter, og uavhengig av hvilken type du går for er vedlikehold og styling viktig. Her får du våre fem beste tips for et velstelt skjegg, uansett lengde.

Godt forarbeid

Hvis du ønsker å anlegge skjegg er det enkelte grep du burde gjøre før du lar det gro.

Vi anbefaler deg å bruke et klassisk, skarpt barberblad som kutter hårene rett av, istedenfor en vanlig barberhøvel som kutter hårene skrått. Da unngår du inngrodde hår og vonde sår, samt unødvendig kløe. Dersom kløen melder seg, kan det være lurt å bruke en skjeggolje eller lotion for å mykgjøre skjegget.

Hvis du allerede har begynt skjeggveksten er det viktig med god tålmodighet. Ønsker du et stort og grovt skjegg kan det være lurt å la det gro i rundt åtte uker før du starter med styling og trimming.

Trimming

Hvordan ønsker du at det ferdige resultatet skal se ut?

- Før du begynner å trimme skjegget er det viktig å gre skjegget innenfra og ut, da kan du enkelt se hva som er din naturlige form.

- Dersom du er ny i gamet kan det være greit å starte litt trinnvis. Det er fort gjort å barbere for mye og dermed gi opp. Start med å stusse hårene gradvis, der du starter med de lengste hårene og tar litt etter litt. Da finner du en form som følger ansiktet ditt og gjør at du kan trinnvis se hvordan resultatet blir.

- For å unngå et skjevt resultat er det viktig å holde hodet rett mens du trimmer fra øre til øre.

Styling

Når du er fornøyd med trimmingen, er det viktig å holde hårveksten under kontroll. Spesielt kan det være vanskelig med småhårene som vokser rundt i ansiktet. Her er det viktig med en god trimmer som gjør at du enkelt kan fjerne småhårene og style skjegget. Sliter du med å finne din personlige stil, kan det være en idé å besøke en barbersalong for å få noen tips og triks.

Tips: Dersom skjegget krøller seg kan du bruke en hårføner, samtidig som du grer med en kam eller en skjeggbørste.

Vedlikehold

Husk at skjegget ikke er av samme hårtype som det du har på hodet. Det kan være lurt å anskaffe skjeggsjampo for å gjøre jobben lettere. Skjeggolje er også lurt å bruke for å unngå tørr og skadet hud da den naturlige oljen som huden din produserer forsvinner når du dusjer.

Produkter

Som en siste finish, men også underveis, er det viktig med gode stylingsprodukter og børster. Ofte kan menn droppe hudpleien, som kan føre til både tørr hud, sår og kløe fordi det i løpet av en dag samler seg mye smuss og skitt i hud og skjegg.

Vi anbefaler:

Ansiktsrens

Skjeggshampo

Skjeggolje

Kam/skjeggbørste

Trimmer

Hårføner

Husk at det ikke er noen fasit når det kommer til å anlegge skjegg. Hårveksten er forskjellig fra person til person og ikke minst preges skjegget av en personlig smak og hvor mye tid du er villig til å bruke på skjegget. Det som er helt sikkert, er at det er ingen som er født med det perfekte skjegg – alt avhenger av hva hver enkelt gjør ut av det skjegget de har.