Chrstina Banner-1

VAKRE BORD OG FØRJULSHYGGE!

La oss i år legge inn en ekstra innsats for å ha det hyggelig sammen!

Stylet og skrevet av Christina Fraas

Minner betyr tross alt mer enn perfekte gaver. Senk skuldrene og glem tanken om at alt må være plettfritt. Med enkle triks dekker du et nydelig bord mikset av nytt og gammelt. For å inspirere deler jeg idéer til mat, borddekking og detaljer som setter stemningen.


Først og fremst - å samles over et godt måltid er alltid er god idé! Travle kvelder? Inviter venner på noe godt søndag formiddag da, vel. Er helgen full, sier du? God stemning er ikke forbeholdt helgedager. Et deilig avbrekk midt i uka gjør underverker for humøret.

   
Det klassiske juleserviset fra Wik & Walsøe med matchende skåler, kopper og telysholdere finner du hos Kitch'n. Dekortrærne er fra Nille og Kitch'n.

En veldig god idé når du vil gå litt bananas med glitter og pynt, er å starte med en nøytral linduk. Denne i beige fra Princess fungerer til alt hele året, og er derfor en perfekt base. Serviettene i lin kan vaskes og brukes om igjen. Servietter i stoff føles og ser dessuten mere eksklusive ut, vinn vinn! Serviettringene i tre gir en følelse av både natur og glam.

   
Linduken, lin-serviettene, serviettringene i tre og de glitrende konglene finner du hos Princess.

Når du skal pynte bordet kan det være lurt å velge noen fargetoner på forhånd. Jeg bestemte meg for beige, grønn og gull. Med masse glitter, det er lov! Husk at pynt du allerede eier kan brukes på nye måter. Julekuler er for eksempel kjempefine å legge rundt på duken eller i vakre skåler på bordet. Levende lys løfter alltid stemningen.

   

   
Det gullfargede bestikket, matchende champagne-bøtte og presskanne er fra Nille. Champagneglassene finner du hos Kitch'n.

Nøttekjeks med søtt og salt

 Lyst til å imponere med en vegansk forrett, som ingen kommer til å gjette at er verken kjøtt eller meieri-fri?

1. Smør et lag Violife Greek White (vegansk variant av fetaost. Supergod!) på hver kjeks

2. Stek 2-3 striper facon (plantebasert «fake» bacon) og legg til side for avkjøling

3.Legg litt fikenmarmelade og en halv daddel på hver kjeks

4. Skjær facon (når avkjølt) på skrå i fine biter og plasser én bit på hver kjeks

5. Kutt opp og dryss litt fersk basilikum over kjeksene

6. Serveres rett fra trefjølen


   

   
Trefjølene brukt til servering og lysestakene med stjerner på er fra Nille.

Voilá! Dette går raskt å lage og er skikkelig godt. Passer fint som forrett, som snacks eller som én av flere småretter. Disse kan og lages med nøtte eller glutenfrie kjeks, men grove kjeks med nøtter i er min personlige favoritt. Alle ingrediensene er fra Meny på Oslo City.

   

Det er noe helt eget med den knitrende lyden av vinyl. Selv om det ikke så vanlig med platespiller lengre, brukes min flittig. Klassikeren med alle julefavorittene av Michael Bublé kjøpte jeg hos Platekompaniet på Oslo City. Mer stemningsfylt blir det ikke!