Mann med brun jakke og blått skjerf.

Basisplaggene menn bør ha i garderoben

Har du de rette plaggene og det rette tilbehøret i basisgraderoben din, er du klar for ALT!

En god basisgarderobe gjør det enkelt å finne plaggene du trenger til alle anledninger. Trikset er å investere i plagg som aldri går av moten, og som kan styles opp og ned etter behov.

Det fine med klassiske basisplagg er at de lett kan kombineres med hverandre. De danner også et godt utgangspunkt enten du ønsker at stilen din skal være rocka, klassisk preppy eller hipster.

Velg klær med god kvalitet og nøytrale farger. Har du nøkkelplaggene på plass til hverdag og fest, slipper du å føle at du ikke har noe å ha på deg. For å sette prikken over i-en på et klassisk basisantrekk, kan du spe på med statement plagg/trendelementer og tilbehør.

Enkle jeans og chinos

En klassisk jeans blir aldri feil, og kan brukes til de fleste anledninger. Jeans kommer i mange fasonger – velg den som passer best til deg, og du har et plagg du vil ha glede av i mange sesonger. En mørk jeans passer til absolutt alt. Bomullsbukser, eller chinos som de også kalles, i blått eller beige passer like fint til en sporty look som til en blazer. En lysere jeans passer fint til en mer avslappet stil og ikke minst til vår- og sommermånedene.

Dresser og blazere

Det ideelle for en komplett basisgarderobe, er å ha to dresser. En sort dress til de mer formelle og høytidelige anledningene, og for eksempel en blå dress som kan fungere like godt til jobb som til fest. Jakken til denne dressen kan gjerne brukes alene over et par jeans. Invester gjerne også i en blazer – en mørkere en til høst/vinter, og en lysere til vår- og sommermånedene. Tøffe blazere finner du i alle prisklasser.

Gode t-skjorter

Ensfargede t-skjorter i nøytrale farger danner en viktig basis i garderoben din. Gå for noen i god kvalitet slik at de overlever mer enn et par runder i vaskemaskinen.

 

Genser

Ullgensere eller bomullsgensere med rund hals, v-hals eller høy hals er plagg du vil få stor glede av. Slike gensere kan brukes alene eller under en blazer for en litt mer pyntet look.