Har du fått med deg denne plantetrenden? Slik tar du stiklinger!

Nyheter05/06/2019

De gir deg energi og bedre trivsel, og er en uslåelig interiørtrend. Nå skal du også ta stiklinger av dine kjæreste planter, og bytte de på plantebyttemarked. Vi viser deg hvordan!

Miljøvennlig moro

Det å omgi seg med grønne planter har en stor helsemessig fordel, og bidrar til et bedre inneklima. Og ikke bare er de smarte å ha rundt seg, de gjør også leiligheten koseligere, hyggeligere og vakrere. Grønne planter er høyt oppe på trendskalaen, men kan være dyre å kjøpe nye. Dette trikset gjør at du kan dyrke flere planter ut fra de du allerede eier. Og ønsker du deg en ny type plante? Ta med en stikling fra din egen plante på byttemarked og skaff deg et nytt og eksotisk vidunder!

Hva er stiklinger?

Stikling, eller en avlegger av en plante, er en metode for vegetativ formering. Det er en måte å få mer ut av plantene dine på, uten at du trenger å kjøpe en ny. Det fine med å ta stiklinger er at du vil få en eksakt kopi av moderplanten, altså den planten du tar en stikling fra. Da vet du at planten vil få de samme gode egenskapene som den du har fra før. 

Slik gjør du det:

  1. Skjær en bit av planten du vil bruke, enten skuddstikling eller bladstikling.
  2. Sett stiklingen i et glass med vann, eller plant den i en liten potte eller krukke med såjord. Det kan være smart å blande inn litt sand og lecaculer for å få en luftigere jord, da dette gjør at røttene utvikles bedre.
  3. Sett pottene på et lyst og varmt sted med gode muligheter for sol. Hold stiklingen jevnt fuktig. Et tips er å sette de inn i et lite drivhus. Det gjør at plantene holder bedre på varme og fuktighet.  
  4. Når du kan se at stiklingen har begynt å vokse har den slått rot. Etterhvert som den vokser kan du plante den om i en større potte.

Bli med på byttemarked

Under markedsdagene på Oslo City arrangerer Floriss stiklingsbytte 15. juni. Her kan du ta med deg egne stiklinger og bytte til deg dine drømmeplanter.

 

Av Oslo City

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10 - 22. Lørdag 10 - 20

Phone : +47 815 44 033
> Kontakt oss

Top