Christina Fraas om bærekraftig shopping: Slik tar du bærekraftige shoppingvalg

Events07/06/2019

Vi har snakket med gjenbruksdronningen Christina Fraas om hvordan man enkelt kan ta bærekraftige valg mens man er i klesbutikken. Her får du fem tips til hvordan du finner deg en smart garderobe med gjennomtenkt shopping.

Christina Fraas er kvinnen bak inflencerprofilen @kirsebærhagen, og forsøker å leve så miljøvennlig som mulig – selv for en som elsker klær, mote og interiør. For hvordan skal man egentlig klare begge deler? Her får du Christinas fem beste tips til hvordan gjøre gjennomtenkte og grønne valg på jakt etter en freshe antrekk.

  1. Ikke handle etter trender

Det betyr ikke at du ikke kan handle noe som er trendy, men spør deg selv om plagget har lengre levetid i skapet ditt, enn den aktuelle trenden kommer å ha på Instagram.

  1. Vær skikkelig kresen på materialer

Unngå å kjøpe gensere eller bluser i syntetiske materialer med mikroplast. Gå for materialer som ull, silke og kashmir.

  1. Tenk basisgarderobe

Kommer du på tre ulike måter du kan kombinere plagget du vurderer å kjøpe på? Hvis ikke bør du sove på det. Ting som brukes én eller to ganger er ikke verdt å kjøpe. Christina har valgt seg ut en jeanstype hun liker og kjøpt den i fem ulike vask. De fungerer ofte som basen i antrekkene hennes. I tillegg har hun investert i en heavy skinnjakke som gjør ethvert antrekk bad-ass, et par t-shirts i lyse nyanser og skjørt som passer hennes kroppsfasong. Da kan mye løses med jakke, veske og tilbehør! 

  1. Unngå spontane kjøp

Her er det lett å gå på en smell! Et tips kan være å kjøre en midlertidig kjøpe-detox. Ellers anbefaler Christina å holde av plagget en dag istedenfor å spontankjøpe det og "kanskje levere det tilbake". 

  1. Det er lov å unne seg noe nytt

Men hva med å unne seg noe gammelt? Inviter venner på byttekveld, gå på loppemarked eller bruktbutikk. Når du handler second-hand har du ikke bidratt til større produksjon av klær. Christina sitt beste tips på Vintage-shopping er å se etter gode stoffer, kule detaljer og ting som er ekstra forseggjort. Gå for plagg som er skreddersydd, noe du aldri ville funnet i butikkene i dag eller noe klassisk med ekstra god kvalitet. Ofte er det verdt å gjøre en liten justering i snittet om man finner en skikkelig bruktskatt, som å fjerne puffermene fra en kjole eller sette et belte i livet på et skjørt. 

Bli med på gjenbruksmarked på Oslo City!

Oslo City arrangerer gjenbruksevent lørdag 15. juni med Christina Fraas & Sonia Vold + venner. Her blir det bruktsalg med mange gode skatter. Følg Oslo City og jentene på Instagram for inspirasjon og mer informasjon om eventet. Vi gleder oss!

Av Oslo City

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10 - 22. Lørdag 10 - 20

Phone : +47 815 44 033
> Kontakt oss

Top